Kultúra

Filmajánló – Kuba, az egészen más

Megállt az idő a kubai magyarok számára

Látva és hallva a Kubába szakadt, sokat átélt nők személyes történetét, a helyiek véleményét, talán megérthetjük, hogy miként lehet ott túlélni, illetve azt is, hogy miért maradhat fönn egy ilyen rosszul működő rendszer.

Az ideológiára épülő államberendezkedés olyan eszméket hangoztat, amelyek rokonszenvesek, szélesebb társadalmi rétegekben rezonálnak. Amikor kialakul a rezsim, az elején sokakat hajt a lelkesedés, hogy egy új, igazabb és igazságosabb társadalmat építsenek. Ezek az emberek a kezdeti (vagy ifjúi) lelkesedéstől fűtve fiatalon megélték a jólétet, a reménységet, amikor az eszmék megvalósíthatónak tűntek… Tovább


 

A film plakátja

HAVANNA, CSAK ODA – magyar dokumentumfilm (2016, 52′) – r. Breier Ádám; sz. Suskó Irén, Nagy Ágnes, Pócsi Zsuzsa, Dagoberto Rodriguez Abantos, Dr. Evelio Diaz Lescano, Marcia Garcia, Adianes Páez, Layzel Hernández, Maylene Vaillant; o. Blaumann Edit; gy. Klorofilm Bt./ VS.HU


Évtizedek óta Kubában élő magyar nők életén keresztül pillanthatunk bele a latin-amerikai ország hétköznapjaiba, az öröknek gondolt szocializmus világába, ahol Fidel Castro halálával egy korszak zárult le. Vagy mégsem?

A film számos nemzetközi fesztiválon sikerrel szerepelt, a magyarországi filmszínházakban teltházak előtt vetítették. A produkció egy ideje ingyenesen elérhető a YouTube videómegosztón is, aki még nem látta, most itt megtekintheti:

Kapcsolódó:

Olvassa el a Filmtettben megjelent filmismertetőt is!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb