KultúraSzékelyföldSzépirodalom

Farkas Árpád emlékezetéért

Rendszeressé kívánják tenni a hasonló ünnepségeket

Székelyszentmiklóson keresztelték a költőt, de kisgyermekkorában sokat tartózkodott az apai nagyszülőknél, abban a házban, amely ma is áll. A lexikonokban azt olvassuk, hogy Farkas Árpád Siménfalván látta meg a napvilágot – ami valóban így van – , a valóságos és a szellemi szülőfalu azonban itt található.

Az április 1-én tartott megemlékezés annak jegyében történt, hogy erősödjék a köztudatban ez a tény, hogy elkezdődjék az a sorozat, amely Farkas Árpád kultuszát kívánja megteremteni.

Tekintse meg Farkas Antal videófelvételét:

Helyiek, innen elszármazottak, pedagógusok, a költő tisztelői, emlékének ápolói határozták el, hogy konferenciákkal, meghitt ünnepségekkel, szavalóversenyekkel, tematikus táborokkal és egyesület létrehozásával fognak tenni, hogy a Kossuth-díjas költő életművé beépüljön a kulturális emékezetbe.

„Kötelességünk ezt tenni Farkas Árpád kiemelkedő életműve miatt – hangoztatta Bálint Sándor –, de saját magunkért is. Önbecsülésünk, megmaradni akarásunk jele, ha verseit idézzük, ha minél több alkalmat kihasználva elő is adjuk, mondjuk, hogy az üzenet átjöjjön és megszólaljon az utánunk következők lelkében is.”

Kapcsolódó:

Székelyszentmiklóson találkoztak a költő tisztelői

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb