KultúraNéprajzSzépirodalomTörténelemTudomány

Márciusi Székelyföld

Lapszemle

A folyóirat 2023/3. számában verssel jelentkezik André Ferenc, Demeter Arnold, Háy János, Lackfi János, Sánta Miriám, Szántai János és Vörös István. Prózát publikál Ádám Szilamér, Mái Attila és Oberczián Géza. A Pályakép rovatban Simó Márton beszélget Lőrincz Zsuzsannával, az Artera Alapítvány képviselőjével kézművességről, népi mesterségekről, hagyományátadásról és folytatásról.

A néprajzrovatban Halász Péter: A föld költészete címmel a gombakultúráról értekezik. A továbbiakban egy tematikus tömb következik „Szárhegyi Írótábor 2022: Antológiák népe” címmel.

A márciusi lapszám borítója

Ebben Pál Sándor Attila: A magyarországi fiatal/nemzedéki antológiákról ír, Sántha Attila: A Tizenegyek antológiájáról és a „székely mágikus realizmusról”, Zsidó Ferenc az erdélyi antológiák vetélkedéséről az 1930-as években, Balázs Imre József a szocialista realizmus magyar nyelvű antológiáiról Romániában, Demeter Zsuzsa az Alapművelet és az Ajtók című antológiákról, Tamás Dénes pedig az erdélyi fiatal líra legutóbbi fegyvertényéről, a Címtelen földről.

A Szemlében Mitruly Árpád Zsigmond Győző: Veszélyes humor című politikai viccgyűjteményéről értekezik, Borsodi L. László pedig Dimény H. Árpád: Fák Daphnénak című verseskönyvéről.

A lapszámot Ferencz S. Apor munkái illusztrálják.

A szerkesztőség közlése nyomán

www.szekelyfoldfolyoirat.ro

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb