Kárpát-medenceképzőművészetkiállításKultúraSzékelyföldSzépirodalom

Magyar vagyok – Petőfi 200

Kiállításmegnyitó Székelyudvarhelyen

Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából – a Magyar Kormány által meghirdetett bicentenáriumi Emlékév programjaihoz kapcsolódva – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-medencét, illetve a nyugati diaszpórát is átölelő kiállítás-sorozatot indít.

Ennek során 70 kortárs magyar művész olvasatában nemzeti költőnk életpályájának és költészetének – a reformkori anyanyelvi kultúra megszületésének, érvényesülésének, a modern magyar nemzet kialakulásának és kulturális intézményeinek megerősödésének – üzenetét kívánják a külhoni és magyarországi művészetszerető közösségekhez eljuttatni.

A Magyar vagyok – Petőfi 200 című reprezentatív tárlat januárban, a költő születésének hónapjában indul Erdélybe, azon belül is első helyszínére, Székelyudvarhelyre.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a székelyudvarhelyi Művelődési Ház nagy szeretettel hívja az érdeklődőket a kiállítás-sorozat ünnepélyes megnyitó rendezvényére, amelyre január 14-én, szombaton, 11.00 órakor kerül sor a Művelődési Házban (Tamási Áron u. 15.) kerül sor.

A kiállítást Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke nyitja meg.

Az NSKI közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb