képzőművészetkiállításKultúra

Örökség – Elekes Gyula kiállítása

A székely anyavárosban

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház mindig nyitott kapukkal várja az alkotó embert, hiszen a művelődés otthonaként nincsen nemesebb feladat, mint befogadni, teret adni, megmutatni a nagyközönségnek a testet öltött gondolatokat, érzéseket és hangulatokat, hogy az belőlük erőt meríthessen a mindennapjaihoz.

„Alkotó művész voltaképpen az, kinek van saját eszméje, gondolata, ötlete, érzése, hangulata, melyet az ő legsajátosabb egyéni, művészi nyelvén színekben, formában valósít meg.” – ezeket a gondolatokat Kacziány Ödön marosvásárhelyi festő vetette papírra több mint száz évvel ezelőtt, és ma sem tudnánk szebben megfogalmazni, mit jelent alkotó embernek lenni.

A Liszt Ferenc Intézet bukaresti galériájában rendezett kiállításon 2022 áprilisában – Fotó: Liszt Intézet Bukarest

Elekes Gyula évtizedek óta a tűzzománc egyedi nyelvén és formavilágán keresztül mutatja meg nekünk azt, amit ő gondol a világról.

Örökség című egyéni tárlatával hazatér a Művelődési Ház koncerttermébe, hiszen az elmúlt két évtizedben a művészeti tevékenysége mellett az intézményt is vezette.

Munkásságát Budapesten ugyancsak elismerik, 2022. augusztus 20-án vehette át a Bessenyei György-díjat „hosszabb időn át végzett kiemelkedő közművelődési tevékenységéért” – Fotó: MTI

A kiállítást Lőrincz Ildikó művészettörténész, a Haáz Rezső Múzeum munkatársa nyitja meg 2022. december 6-án, kedden 18 órakor Székelyudvarhelyen, a Művelődési Ház koncerttermében.

Mindenkit sok szeretettel várnak!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb