ErdélyképzőművészetKultúraSzékelyföld

Kiállítás Székelyudvarhelyen – GYÖRKÖS 100

A vándorkiállítás újabb állomása

Az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy és a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum szervezésében Györkös Mányi Albert (1922–1993) festészeti kiállítása nyílik meg 2022. november 24-én, csütörtökön, 17 órakor a Haáz Rezső Múzeum Kossuth Lajos utcai Képtárában.

A kiállítást megnyitja: Kós Katalin, a Györkös Mányi Albert Emlékház vezetője, az emlékév főszervezője és Szebeni Zsuzsanna, a kiállítás kurátora, az emlékév társszervezője, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy vezetője. Házigazda: Miklós Zoltán múzeumigazgató. Közreműködik a székelyudvarhelyi Alla Breve kórus.


A tárlat annak a GYÖRKÖS 100 elnevezésű, egész évet átívelő kiállítás- és rendezvénysorozatnak a része, amelyet a Kolozsváron működő Györkös Mányi Albert Emlékház (az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesülethez tartozó intézmény) szervezett névadójának, a zenetanár-festőművész születésének 100. évfordulóján, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy partnerségével. A szervezők célja az alkotó életművének minél szélesebb körben való bemutatása és megismertetése.

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

Kapcsolódó

GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZ

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb