ErdélyKultúraSzékelyföldSzépirodalom

Halálának 16. évfordulóján megemlékezést tartanak Sütő András szobránál

Az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány közlése

Székelyudvarhely megyei jogú város vezetése és irodalomkedvelő lakossága mindig közelinek érezte Sütő András (1927-2006) személyét és életművét. Dr. Ferenczy Ferenc ny. főállatorvos, a város egykori polgármestere hivatali ideje alatt díszpolgári címmel ismerték el az író munkásságát (1992), majd halálát követően gyűjtést indítottak, hogy emlékhelyet, szobrot hozzanak létre számára, amely alkotást 2013. június 23-án fel is avattak.

Ferenczy doktor úr tagja a Sütő András Baráti Egyesületnek, amelynek elhivatottsága köztudott, számos kapcsolódó programot szerveztek és szerveznek Marosvásárhelyen, Pusztakamaráson, az író szülőfalujában, belföldön, illetve külföldön egyaránt.

Az életmű népszerűsítésében és az író utóéletének alakításában kiváló partner a székelyudvarhelyi bejegyzésű Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány (EMIA), illetve annak létrehozója, Lőrincz György író is. E két szervezet képviselői kezdeményezésére tartanak koszorúzást és rövid megemlékezést 2022. szeptember 30-án, pénteken 11 órától a Sütő-szobornál, a Művelődési Ház szomszédságában (Székelyudvarhely, Tamási Áron u. 15 szám).

Civilek, egyházak, iskolák, valamint más intézmények képviselői is – minden bejelentés nélkül – csatlakozhatnak a programhoz.

Az EMIA közlése nyomán

Kapcsolódó

KiMitTud? – Pusztakamarás

Lőrincz György – Sütő Andrásra emlékezve

Sütő András világáról

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb