ErdélyképzőművészetKultúra

FRISSÍTVE – Elhunyt Lőrincz Gyula képzőművész

Az alkotó mindössze 55 éves volt

Tragikus hirtelenséggel hétfőn elhunyt Lőrincz Gyula kolozsvári képzőművész, grafikus – tájékoztat a Kolozsvári Magyar Opera, amelynek a művész munkatársa volt.

„Távozása nagy veszteség intézményünk számára. Művészi látásmódja meghatározó fontosságú volt Operánk utóbbi évtizedeiben. Családjának vigasztalódást kívánunk” – írják a közlésükben.

Transtelex értesülése szerint a képzőművész a román tengerparton nyaralt, amikor a vízben szívstopot kapott, és a kiérkező vízi-, illetve rohammentősöknek már nem sikerült újraéleszteniük.

FRISSÍTVE!

Búcsúztatására július 29-én, pénteken délben 13 órakor kerül sor a kolozsvári Házsongárdi temető ravatalozó-kápolnájában az unitárius egyház szertartása szerint.

Balázs Attila felvétele

Lőrincz Gyula 1967-ben született Székelyudvarhelyen, tanulmányait a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban, majd a kolozsvári Ioan Andreescu Képzőművészeti Akadémia grafika szakán végezte. Számos művészeti projekt fűződik a nevéhez, az utóbbi években a Kolozsvári Magyar Opera díszlettervezőjeként dolgozott.

Nemcsak a kulturális életben alkotott maradandót, Márkos Tündével közösen nyitották meg Kolozsvár egyik legismertebb kávéházát, az Insomniát.

Nyugodjék békében!

Írásunk a továbbiakban frissül.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb