ErdélyképzőművészetkiállításKultúraSzékelyföld

A Pulzus művésztelep kiállításmegnyitója

Közös tárlattal jelentkeznek az alkotók

Lassan véget ér az alkotómunka a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum tizenegyedik Pulzus művésztelepén, a Nagyküküllő-parti Spanyár-háznál. Az alkotótáborba meghívott képzőművészek alkotásaiból július 21-én 18 órakor a Kossuth Lajos utcai KÉPTÁRBAN nyílik meg a táborzáró kiállítás.

A művésztelepen készült alkotásokat Lőrincz Ildikó művészettörténész méltatja. Házigazda: Miklós Zoltán múzeumigazgató. A megnyitó zenei aláfestését Nifty bakelit válogatása fogja kiszínezni, amit a Pulzus lüktető jellemzője inspirált.

A Spanyár-ház

A Pulzus művésztelepre minden évben 11 meghívott hazai, magyarországi vagy távolabbi országból származó képzőművész érkezik. Idén a július 11 és 21. között zajló alkotótáborba eltérő területekről érkező képzőművészektől műfajilag is szerteágazó alkotások születtek a székelyudvarhelyi Spanyár ház egyszerre kisvárosi és természetközeli, otthonos és bensőséges hangulatú környezetében. A tizenegyedik Pulzus alkotótáborba meghívott alkotók: Balázs Péter keramikus, szobrász, természetművész, az Eszterházy-egyetem Képzőművészeti Tanszékének egyetemi docense (Eger), Fazakas Barna festőművész, grafikus, a csíkszeredai Vámszer Géza Művészeti Népiskola tanára (Csíkszentkirály), Gagyi Botond festőművész (Kolozsvár), Hegyi Csaba festőművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának egyetemi docense, oktatási és minőségirányítási dékánhelyettese (Pécs), Kovács Kinga képzőművész (Nagyvárad), Kis Endre festőművész (Székelyudvarhely), M. Kiss Márta festőművész, művésztanár (Kisfalud, Szlovákia), Tasnádi József Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, médiaművész (Budapest), Varga Tünde festőművész, grafikus, a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem előadója (Pécs), illetve szervezőként Berze Imre szobrászművész, muzeológus (Székelyudvarhely).

Sok szeretettel várják az érdeklődőket csütörtökön, július 21-én 18 órakor a Kossuth Lajos utca 42. szám alatti Képtárba a Pulzus művésztelep kiállításmegnyitójára!

Az esemény a Haáz Rezső Múzeum és Haáz Rezső Alapítvány szervezésében zajlik, szakmai partner a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ.

A rendezvény támogatói: Communitas Alapítvány, Piros Pont Produkció, Amigo&Intercost kft., Exa Trande kft., Maxoll kft.

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

HAÁZ REZSŐ MÚZEUM
535600 Székelyudvarhely
Tel.: (+4) 0266-218375
Bethlenfalvi u. 2-6. sz. Pf. 22
info@hrmuzeum.ro
www.hrmuzeum.ro

www.hrmuzeum.ro

Kapcsolódó:

Megnyílt a Pulzus művésztelep

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb