CivilszféraÉlet-módErdélyKözélet

Nyitott szemmel – Tranzitzóna

Előadás a Györkös-Mányi Albert Emlékházban

Húsznál is több fegyveres konfliktus zajlik párhuzamosan a világ különböző térségeiben, állítják biztonságpolitikai szakértők, ezekről viszont csak azok vesznek tudomást, akik szakmai megfontolásból vagy személyes okok miatt érdeklődnek bizonyos térségek iránt. A szomszédságunkban dúló háborúk azonban mindannyiunkra közvetlen hatással vannak.

Így volt ez a múlt század végi délszláv háborúk idején, és így van ez most is, az ukrán-orosz háború kapcsán, amelynek száz napon – és Európában hetven éve nem tapasztalt pusztításokon – túl mintha senki nem akarna véget vetni. Ukrajna nyugati szomszédjai milliós nagyságrendben fogadják a menekülőket, ellátásukról pedig a segélyszervezetek és önkéntes csoportok bámulatos szervezettséggel gondoskodnak.

A beszélgető sorozatban a kolozsvári vasútállomáson működő tranzitzóna hétköznapjaiba szeretnének betekinteni CSŰRÖS RÉKA fordító, FODOR EDINA jazzénekes és KISS OLIVÉR újságíró segítségével.

Az EGY TÁL MELEG ÉTEL EGYESÜLET önkénteseivel a sorozat házigazdája, LACZKÓ VASS RÓBERT beszélget, aki maga is önkéntes munkát vállalt a segélyszervezet keretében.

A Györkös Mányi Albert Emlékház Nyitott szemmel című sorozatának TRANZITZÓNA című beszélgetésére 2022. JÚNIUS 16-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN, 18.30 ÓRÁTÓL kerül sor.

A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.

A Györkös Mányi Albert Emlékház közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Kapcsolódó:

Tranzitzóna – Laczkó Vass Róbert írása

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb