képzőművészetKultúra

Befejezett Jövő #5

Újratölötve

A Befejezett Jövő #5 Újratöltve projekt bővített, második kiadása, olyan pályájuk elején álló, fiatal művészek egy-egy alkotását, csoportos projektjét mutatja be a MAGMA kiállítótereiben, akiknek a művészi gyakorlatában a fotográfia és videó mint elsődleges médium szerepel, vagy műveik egyik alkotó elemeként van jelen. Ugyanakkor az otthon fogalmának kérdése mint átmeneti állapot, vagy tágabb személyes-történelmi kontextusban, illetve intim, szakmai megjelenése, valamint szociológiai és építészettörténeti megközelítésben foglalkoztatja az alkotókat.

A meghívott művészek többsége – kivétel a kovásznai Bede Kincső és a csíkszeredai Bakcsi Kata, valamint Fejér Bernadett – sepsiszentgyörgyi kötődésű Ádi Brigitta, Kovács-Vajda Bence, Kusztos Júlia, Nagy Bea és Mihai ?ovăială bár az ország különböző városaiban kezdték el felsőfokú képzéseiket, mégis külföldön folytatták tanulmányaikat, Bea kivételével ott élnek és dolgoznak.

A kiállítássorozat az Ecsetgyár Szövetség projektje révén Mihai Iepure-Gorski és Răzvan Anton felkérésére jött létre, melynek #5 kiadásának bemutatására első alkalommal a kolozsvári Tranzit Házban került sor 2021. október 15-31. között, a Galériák Fehér Éjszakája országos eseménysorozat keretén belül.

Az esemény része a 29. Szent György Napok rendezvény sorozatnak.

www.szentgyorgynapok.ro

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb