CivilszféraEUKultúrapolitika

Semjén Zsolt – A józan ész ellenforradalma

Vladimír Palko könyve kapcsán

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Vladimír Palko volt szlovák belügyminiszter „Jönnek az oroszlánok – Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé?” című, a keresztényellenességről és Európa értékvesztéséről szóló kötete magyar kiadásának bemutatóján hangsúlyozta: az európai progresszió vezetői nem képesek elfogadni, hogy a keresztények nem elnyomók, hanem elnyomottak.

Vladimír Palko a Komenský Egyetemen 1981- ben matematika szakot végzett. 1998–2010 között a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának képviselője, 2002–2006 között belügyminiszter volt. Jelenleg egyetemi matematikatanár – Fotó: Trend.sk

Rendeznének-e ma nürnbergi pert? Melyik ideológia győzött a hidegháborúban? Tudták-e, hogy a kommunizmus Brüsszelben született? Hogyan alakult át a kommunista ideológia Nyugaton, amikor Keleten eltemették? Bekövetkezik-e Európában és Amerikában a keresztényüldözés? Milyen jellegűek a nyugati keresztény politikai pártok? Kibontakozott-e csöndes polgárháború a katolikus egyházban? Milyen lesz a világkormány, ha létrejön? Vladimír Palko könyve ezekre a kérdésekre kínál válaszokat. Állításaival lehet egyetérteni és lehet vitatkozni, de kérdéseit nem lehet félresöpörni. Mindannyian meg kell fogalmazzuk a magunk válaszait. A választól a magunk, gyermekeink és unokáink jövője függ.

Vladimír Palko: Jönnek az oroszlánok. Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé? 604 oldal, 5000 HUF

„Hálásan szemlélem, milyen világosan mutatta be és bírálta a jelen helyzetet Európában és Amerikában” – írta XVI. Benedek emeritus pápa személyes levélben a szerzőnek.

Semjén Zsolt emlékeztetett arra: miközben keresztények tízmilliói szenvedtek el üldöztetést a Közel-Keleten és Afrikában, addig az Európai Unió 2011-ben még egy a keresztényüldözést elítélő nyilatkozatot sem volt hajlandó elfogadni, mert a tervezetben szerepelt a „keresztény” szó… Tovább

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb