CivilszféraÉpítészet

Építészeti fórum Abásfalva és Homoródkeményfalva értékalapú fejlesztéséről

Lehetséges irányelvekről tanácskoznak

Szeptember 17. és 19. között Építészeti fórumot szerveznek Abásfalván és Homoródkeményfalván azzal a céllal, hogy a két falu közös, értékalapú fejlesztésén szakemberek együtt gondolkodjanak a helyi lakossággal. A szakmai programok, a találkozás és beszélgetés lényege, hogy irányelveket kínáljon azoknak, akiket érdekel a hiteles megőrzés, a két falu épített öröksége és lehetséges jövőképe.

Az építészeti fórum hangsúlyos programja a szeptember 18-án, szombaton 17 órakor tartandó falufórum az abásfalvi Kiss Zoltán Kultúrotthonban. E fórumon a szakmai beszélgetéseket követően a résztvevő építészek és más meghívott szakemberek a helybéliekkel együtt gondolkodva is megvitatják a két Nagyhomoród-menti falu közös, értékalapú fejlesztési lehetőségeit.

A fórum idején megtekinthető a Homoród Fotóklub dokumentumfotó kiállítása.

Abásfalvi utca – Fotó: Simó Márton

Ez a program az Abásfalvi és Homoródkeményfalvi Unitárius Egyházközség, az Abásfalvi Ilona Völgye Közbirtokosság, a Homoródkeményfalvi Fűzes Közbirtokosság, az Abásfalváért Kulturális Egyesület és a Homoródkeményfalváért Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb