képzőművészetKultúra

Erőss István grafikus a Magyar Képzőművészeti Egyetem élén

Új rektori megbízások

Áder János magyar köztársasági elnök rektori megbízatásokat adott át a hét végén. A frissen megbízott rektorok között van a csíkkarcfalvi születésű Erőss István grafikusművész, egyetemi tanár is, aki a 2021. augusztus 1. – 2026. július 31. közötti időszakban vezeti a Magyar Képzőművészeti Egyetemet.

Áder János magyar köztársasági elnök a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorává nevezi ki Erőss István egyetemi tanárt a Sándor-palotában MTI/Bruzák Noémi

Magyarország köztársasági elnöke – az innovációért és technológiáért felelős miniszter javaslatára – 2021. augusztus 1. napjától 2025. július 31. napjáig terjedő időtartamra a rektori feladatok további ellátásával bízta meg Borhy László Rezső egyetemi tanárt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 2021. augusztus 1. napjától 2026. július 31. napjáig terjedő időtartamra a rektori feladatok ellátásával bízta meg a csíkkarcfalvi születésű Erőss István grafikusművészt, egyetemi tanárt a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, 2021. augusztus 1. napjától 2022. július 31. napjáig terjedő időtartamra a rektori feladatok további ellátásával bízta meg Vassné Figula Erika Éva egyetemi tanárt a Nyíregyházi Egyetemen. Áder János köztársasági elnök – az innovációért és technológiáért felelős miniszternek a fenntartóval egyetértésben tett javaslatára – 2021. július 1. napjától 2025. június 30. napjáig terjedő időtartamra a rektori feladatok ellátásával bízta meg Baranyi Péter Zoltán egyetemi tanárt a Széchenyi István Egyetemen, 2021. július 1. napjától 2026. március 19. napjáig terjedő időtartamra a rektori feladatok további ellátásával bízta meg Kozma Gábor főiskolai tanárt a Gál Ferenc Egyetemen, 2021. augusztus 1. napjától 2025. június 30. napjáig terjedő időtartamra a rektori feladatok ellátásával bízta meg Takáts Előd egyetemi tanárt a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Erőss István alkotói honlapja

Az MTI jelentése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb