EgyházErdélyKultúraSzékelyföld

Közelednek Csíksomlyóhoz a IV. Pünkösdi Lovas Zarándoklat résztvevői – FRISSÍTVE!

"A Magasságbeli ereje borít be árnyékával"

Közelednek a kegyhely felé a csíksomlyói pünkösdi búcsú alkalmával szervezett IV. Pünkösdi Lovas Zarándoklat résztvevői. A Háromszékről indult csoportok az éjszakai pihenésüket követően péntek reggel Tusnádfürdőről indultak útnak, és terveik szerint 17 órakor érkeznek meg a kegytemplomhoz.

A Hargita Megye Tanácsának Fejlesztési Ügynöksége és az Erdélyi Mária Út Egyesület által szervezett lovas zarándoklaton Potápi Árpád János, a magyarországi Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is részt vesz… Tovább


FRISSÍTVE!

A péntek reggel Tusnádürdőről indult lovas zarándokok, Marosszékről és Udvarhelyszékről érkező lovas zarándokokkal kiegészülve a csíkszeredai Kossuth Lajos utcán vonultak fel, ezt követően a megyei tanács épületének bejárata előtt köszöntötték őket a megye és a városi elöljárói. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is részt vett a lovas zarándoklaton, Bilibók Géza tusnádfürdői plébános áldásával péntek reggel indultak el Csíksomlyó irányába a fürdővárosból.

A megyei tanács épülete előtt tartott köszöntóbeszédében Potápi Árpád János kiemelte, bár a szombati búcsú méretei nem fogják megközelíteni terjedelemben azt, amit megszokhattunk 2019-ig, „mégis nyugodtan mondhatjuk, hogy a világ magyarsága a pünkösdöt itt ünnepli velünk”. Felsorolta, többek között, hogy imaszalagot küldött a csíksomlyói búcsúra a magyar diaszpóra tanács amerikai regionális elnöksége, de Dél-Amerikából, Kanadából, Ausztráliából, Nyugat-Európa régióiból, illetve a Kárpát-medencéből, Felvidéktől Horvátországig is küldtek szalagokat.

A Hargita Megye Tanácsának Fejlesztési Ügynöksége és az Erdélyi Mária Út Egyesület által szervezett zarándoklat célja, hogy az idei esztendő sajátos, járvánnyal terhelt időszakában a lovas zarándokok eljuttassák a világban és a Kárpát-medencében élő magyar közösségek imaszándékait Csíksomlyóra.

Kép és szöveg: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb