KultúraSzékelyföldSzépirodalom

Pilinszkytől napjainkig

Székelyudvarhely - Az Evilági együttes előadása a Magyar Költészet Napján

A Hargita Megye Tanácsa fenntartásában működő székelyudvarhelyi Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerségben Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával a Magyar Költészet Napja alkalmával, április 11-én, vasárnap 18 órától a Városháza Szent István termében Pilinszkytől napjainkig címmel ünnepi műsort szervez az Evilági együttes fellépésével.

A magyar líra előtti tisztelgés idén egybeesik a Pilinszky János centenáriumi évvel, ily módon az Evilági együttes zenés irodalmi összeállítása a költő énekelt verseire fekteti a hangsúlyt, ugyanakkor néhány kortárs költő megzenésített versét is belefoglalták előadásukba. Az ünnepi hangulatot fokozza, hogy idén tízéves a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes, amelynek előadói: Orbán Ferenc – ének, gitár, Gábor Szabolcs – szaxofon, klarinét, Gyergyai Szabolcs – basszusgitár.

Az ünnepi műsort minden korosztálynak ajánlják.

Felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a járványügyi szabályozásokat figyelembe véve a helyek száma korlátozott, ezért előzetes helyfoglalás szükséges hétköznapokon 9 és 15 óra között a 0744-766695-ös telefonszámon.

A jegyeket az előadás előtt vehetik át. Jegyárak: felnőtteknek: 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak: 10 lej.

A Forrsáközpont közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb