KultúraSzékelyföld

A Művészek Atyhai Társasága Székelyudvarhelyen

Közlemény

A Haáz Rezső Múzeum tisztelettel hívja az érdeklődőket 2024. június 6-án, csütörtök du. 6 órára a Kossuth Lajos utcai Képtár épületébe a Művészek Atyhai Társasága kiállításmegnyitó eseményére.

A Művészek Atyhai Társasága jelenleg az erdélyi kortárs képzőművészet és vizuális kultúra meghatározó alakjait tömöríti: BERZE Imre, BOCSKAY Vincze, KUTI Botond, KUTI Dénes, SÁNTA Csaba, VARGHA Mihály, VINCZEFFY László.

A kiállítást megnyitja: Lőrincz Ildikó művészettörténész.

A tárlatmegnyitón közreműködik Ruszuly Sára színművész, valamint a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolából Kápolnási Anna Boglárka V. osztályos fuvolaszakos tanuló és Filtner Tünde zongora szakos tanár.

Házigazda: Miklós Zoltán múzeumigazgató.

A MAT 24 kortárs képzőművészeti kiállítás a Haáz Rezső Múzeum Képtára (Kossuth Lajos u. 42 sz. alatti) épületében július 10-ig lesz látogatható hétköznapokon 9 és 16 óra között.

Vinczeffy László galériatulajdonos-kezdeményező

A Művészek Atyhai Társasága jelenleg az erdélyi kortárs képzőművészet és vizuális kultúra meghatározó alakjait tömöríti. A minőségi művészet iránti elkötelezettséget vállaló társaság tagjait baráti szálak fűzik egymáshoz, illetve a sóvidéki hely szelleme és az atyhai Kakasülő Galériában megvalósult előző nyolc kiállításuk élménye.

Az Atyhai Művészek Társasága csoportos kiállításon Vinczeffy László festő- és szobrászművész atyhai portáján éppen egy évtizede mutatkozott be először. Azon a helyszínen a kortárs művészet legjobbjai kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, több művészgeneráció együtt, törekedve arra, hogy alkotásaikkal a legjobb minőséget képviseljék. Nyolc tematikus tárlat után idéntől már nem Atyhában, hanem Szovátán a Kusztos Endre emlékház és képzőművészeti galériában állítanak ki évi rendszerességgel, csoportos kiállításukat más helyszíneken, így ezúttal Székelyudvarhelyen is bemutatják.

A társaság minden egyes tagja maga javasolt saját ízlésének, kritikájának megfelelő alkotást a jelen kiállításra. Olajfestmény, kő-, kerámia, fa- és bronz-plasztika, illetve C-print alkotások stiláris és nemzedéki változatosságával teszi rendkívül figyelemre méltóvá e tárlatot.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb