CivilszféraErdélyKárpát-medence

Kolozsvár – EMKE Borklub

Közlemény

Nem először vendégeskedik Kolozsváron a villányi Jackfall Bormanufaktúra. Visszatérésük legalábbis kölcsönös rokonszenvet sejtet! Hiszen mi egyébről beszélhetnénk, ha – egy újabb apró családtaggal gazdagodva is – vállalják ezt a távolságot, hogy találkozhassanak erdélyi barátaikkal.

2024. április 3-án, szerdán, este 7 órától kerül sor az EMKE Borklub újabb eseményére a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.), részvételi díj: 80 lej. Kötelező az előzetes bejelentkezés a lennebb látható levélcímen!

A Jackfall Bormanufaktúra 2001-ben alakult Villányban, neve Kisjakabfalva sváb nevéből származik, amely nem más, mint Jackfall (ezért németesen, Jakkfallnak ejtendő). Az alapító Jandrasics család célja az volt, hogy „olyan fehér-, és vörösborok készu¨ljenek a tölgyfahordók ölelésében, és az acéltartályok hűvösebb mosolygó takarásában, amik a villányi borvidék egyediségéhez hűek és méltók. Az eredmény minden tekintetben kiemelkedő.

„[…] 2020-ra elkészült az új borászati üzemünk is, amelyben a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk. Miközben őrizzük a hagyományokat, a legjobb minőségre törekszünk.” – vallják honlapjukon. 14 hektáron folytatják a szőlőtermesztést rendkívu¨l jó fekvésű termőteru¨leteken.

Boraikat Kékoportó (Portugieser), Kékfrankos, Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Chardonnay szőlőkből készítik. A kedvező talajösszetétel mellett az éghajlat is rendkívül fontos szerepet játszik boraik minőségében. Magyarország legdélibb borvidékéről van szó, ahol a bőséges napsütésre olykor ráerősít a Földközi-tenger felől érkező meleg levegő, így egy szubmediterrán mikroklíma keletkezik, ami segíti hangsúlyozni a régióban termelt különböző fajtaborok karakterjegyeit.

Jackfall Bormanufaktúra részéről Jandrasics Borbála lesz vendég, aki a következő csodás borsorral készül megörvendeztetni az érdeklődőket:

Pezsgő 2020 Méthode Traditionnelle – Blanc de blancs
Chardonnay 2021
Portugieser 2020
Cseresznyés 2018
Merlot 2020
Kékfrankos Prémium 2019
Villányi Franc 2019
Pillangó 2013

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket április 2-áig várnak sok szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen. A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessék.

A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérik, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

A rendezvény szervezője és házigazdája Vincze László, társszervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb