ErdélyKultúra

Olvasáskultúráról a márciusi Korunkban

Lapszemle

Milyen tényezők befolyásolják az olvasási szokások átalakulásait? Hogyan reagál a könyvkultúra és a kortárs irodalom az aktuális folyamatokra? Milyen új intézményesülési lehetőségek merülnek fel, amelyek segíthetik az oktatási rendszert? Mennyiben magányos, és mennyiben közösségi, másokkal megosztott tevékenység jelenleg az olvasás?

A lapszám olvasásszociológiai vizsgálódások, médiaszakemberek és oktatási szakemberek bevonásával tekinti át a területet, összefüggéseiben és hosszabb távú, generációközi kereteiben vázolva fel a jelentős társadalmi kihatású fejleményeket.

A márciusi szám borítója

A fókusz a fiatalok bevonzásának útvonalaira és az ifjúsági irodalom múltjára-jelenére esik. Külön írások tárgyalják az online csatornák és a vizualitás szerepét, a podcastok, olvasóklubok, vetélkedők, rendhagyó irodalomórák lehetőséget, kortárs ifjúsági irodalmi trendeket. A lapszámban olyan szerzők gondolatait olvashatjuk a témáról, akik a terület aktív alakítói és kutatói. Az összeállítás résztvevői többek között: Harmath Artemisz, Hermann Zoltán, Juhász Anna, Gálfalvi Ágnes, Kovács Péter Zoltán, Lakatos-Fleisz Katalin, Lázár Kinga, Makkai Kinga, Mészáros Márton, Péczely Dóra, Szabó Eszter, T. Szabó Levente, Zabán Márta.

A szerkesztőség küzlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb