kiállításKultúraVallás

Székelyudvarhely – Finisszázs

Közlemény

A kiállítás keretében, annak utolsó napján, március 5-én, kedden du. 6 órától, szakmai tárlatvezetésre várják az érdeklődőket a jezsuita rend történetént bemutató időszaki kiállításon. Ezen alkalommal Dr. Szász Hunor – a múzeum történésze –, s egyben a kiállítás kurátora fogja kalauzolni a(z utolsó) tárlatvezetés résztvevőit.

Előre bejelentkezett személyeknek tudják biztosítani az eseményen való részvételt. Előzetesen regisztráció megejthető a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266-218375-ös telefonszámon. Az eseményen való részvételt biztosító belépődíj ára 8 lej.

A tárlatvezetések kivételes voltát az adja, hogy a kiállítás létrejöttét garantáló legjobb szakmai tudás birtokosaként, a kurátor megosztja a tematikus ismereteit az esemény iránt érdeklődő székelyudvarhelyi közönséggel.

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya és a Haáz Rezső Múzeum partnerségével szervezett kiállítás átfogó képet nyújt a szerzetesrend múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A finisszázs tárgyát képező kiállításon az erdélyi közintézményekből és egyházközségekből származó jezsuita kötődésű levéltári anyagok és könyvek, arany és ezüst liturgikus tárgyak, számos szobor, festmény és metszet tanúskodik a rend gazdag örökségéről.

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb