KultúraSzékelyföldSzépirodalom

Átadták a Székelyföld folyóirat díjait

Közlemény

2023. október 20-án átadta díjait a Székelyföld folyóirat. A szerkesztőség épületében található Székelyföld-galériában tartott rendezvény első mozzanataként Tóth László főkonzul köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy az olvasást, a kultúrát magát mindenestől átformáló technikai forradalom korában a Székelyföld folyóiratban az állandó értéket látja.

A folytatásban Zsidó Ferenc főszerkesztő kifejtette, hogy huszonhat éves a folyóirat, huszonhatodik alkalommal adják át díjaikat, ez is jelzi azt a következetesen felvállalt koncepciót, hogy gesztusértékkel jutalmazzák azokat a szerzőket, akik szorosabban kötődnek a laphoz, akik az elmúlt években – kiemelten a legutóbbiban – hozzájárultak színvonalának emeléséhez.

 

Székelyföld-díjban részesült Magyar Zoltán budapesti néprajzkutató – akit Mirk Szidónia-Kata laudált – , valamint Káli István marosvásárhelyi író – méltatta Zsidó Ferenc; posztumusz Székelyföld-díjat kapott Bartha György csíkszeredai műfordító, költő, író – életpályájáról Mirk Szidónia-Kata beszélt.

 

A Székely Bicskarend-díjat idén Háy János budapesti író-költő érdemelte ki, a Homoródalmás Önkormányzatával és az almási Unitárius Egyházzal karöltve kiadott Szabó Gyula-emlékdíjat pedig Demeter Arnold csíkszentkirályi fiatal költő kapta – a díj jelentőségét Csete Árpád almási unitárius lelkész méltatta, az ifjú díjazottat pedig Fekete Vince szerkesztő méltatta.

A felvételeket a lap főszerkesztője, Zsidó Ferenc bocsátotta rendelkezésünkre

A szerkesztőség közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb