KultúraSzékelyföld

Farkaslaka – Írók Hete III., ötödik nap

Tíz költő a Kotyogóban

A közelmúltban megjelent Bűvölő című antológiába tíz székelyudvarhelyi, illetve udvarhelyszéki költő írásaiból válogatott a háromragú szerkesztőbizottság – három költő, aki maga is szerepel ebben a kötetben: Bágyi Bencze Jakab, Nagyálmos Ildikó és P. Buzogány Árpád – , aztán a tényleges szerkesztési munkálatokat maga P. Buzogány végezte, az igényes tipográfiai arculat pedig Fülöp Lóránt fotográfus, lapszerkesztő munkáját dicséri.

P. Buzogány Árpád

Akár kétszer-háromszor ennyi költőt is be lehetett volna vonzani ebbe a körbe, de ezalkalommal ilyenre, ekkorára sikeredett a felhozatal.

Nem egy hivatalos irodalmi műhely, nem valamely intézmény adta a keretet, az anyagiakat, hanem maguk a szerzők biztosítottak mindent, hiszen az „önkiadás” saját forrásból, saját befektetett munkával valósulhatott meg.

Kacsó András, Ványolós István Albert, Péter Éva Erika és Nagyálmos Ildikó…
… ismét Nagyálmos Ildikó, Lőrincz József és Szente B. Levente
Kacsó András

A mikrofonnál Bágyi Bencze Jakab

A Kotyogó Étterem és Panzió kerthelyiségében találkozhattunk a „tízekkel”. Mindenki lehetőséget kapott arra, hogy pár mondatban beszéljen pályafutásáról, elmondjon néhány műhelytitkot. Végezetül pedig, Balázs Árpád, a rendezvény ötletgazdája kérésére, ki-ki elmondhatta azt is, hogy milyen ételeket kedvel. Ez arra volt jó, hogy a tulajdonosok – akik folytatni kívánják a sorozatot a jövőben is – tudjanak „táplálkozni” a hallottak alapján, s hogy ihletődjenek a következő menüsorok összeállításakor.

A lelkes közönség – hozzátartozók, barátok, a háttérben Balázs Árpád, a rendezvény ötletgazdája

Írásunk a továbbiakban frissül!

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb