kiállításKultúraSzékelyföld

Simon Zsolt Kép-jelei

Ismét Marosvásárhelyen

A Bernády Házban közönség elé kerülő válogatás az alkotó újító, kísérletező törekvéseinek újabb fázisába nyújt bepillantást. Festményei a szín-forma-mozgás hármasában különleges gondolat- és anyagkollázsként lépnek ki a fal síkjából, és válnak sajátos formaikonokká.

Az augusztus 17-én 18 órakor nyíló kiállításon Simon Zsolt munkásságát Nagy Miklós Kund művészeti író ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik Kilyén László színművész.

Simon Zsolt: Ön/Kép Rítus IV.

Simon Zsolt (1963) grafikus, könyvtervező újra Marosvásárhelyen állít ki. Egyéni festészeti tárlatának a Kép – jel címet adta.

Fotó: BMC

A ’90-es évek közepétől Magyarországon élő, de szülővárosában gyakran kiállító művész idén töltötte a 60. évét. Középiskolai tanulmányait a marosvásárhelyi Képzőművészeti Líceumban végezte, majd a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán szerzett oklevelet 1988-ban. 1990-ben az Üzenet és a Pillanat című lapok grafikai szerkesztője volt, 1997-ben ő tervezte a Barabás Miklós Céh Őszi tárlat 97 című katalógusát. 1994-ben Magyarországon telepedett le. Számos művészeti kiadványnak, többek között a Magyar Nemzeti Galéria katalógusainak tervező grafikusa. A számítógépes könyvtervezés és könyvgrafika művelőjeként albumok, katalógusok tervezésére szakosodott.


A Népújság, ill. az Erdélyi Művészet közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb