képzőművészetkiállítás

Sepsiszentgyörgy – Ady József kiállítása

Az EMűK rendezvénye

Az Erdélyi Művészeti Központban nyílik meg Ady József  grafikus és festőművész kiállítása 2023. június 24-én, szombaton 18 órakor. A tárlatot Bordás Beáta művészettörténész és Novotny Tihamér művészeti író, a kiállítás kurátorai nyitják meg.


Ugyanakkor – közölte szerkesztőségünkkel az Erdélyi Művészeti Központ – intézményük aznap kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája című programhoz és a kiállításmegnyitó mellett műhelyfoglalkozásokat tart, illetve lesz tárlatvezetés és élőzene is.
Az előzetes bejelentkezés nem kötelező, viszont előnyt élveznek azok, akik ezt megteszik az emuksepsi@gmail.com e-mail címen vagy a 0736 350 376-os telefonszámon.

Ady József  (1950-1991) grafikus, festőművész.1975–1979 között a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt. 1979–1985 között Kolozsvárott az Operaház díszletfestője volt. 1980-tól volt kiállító művész. 1990-ben áttelepült Magyarországra; Vácon telepedett le. A Marosvásárhelyi Műhely (MAMŰ) csoport tagjaként, perifériára szorítva igen mostoha körülmények között dolgozott. Grafikai alkotásai tusrajzok, akvarellek, linóleummetszetek, kőnyomatok. Foglalkoztatta a plakátművészet, a karikatúra, írt verseket is. Művészete Vladimir Velickovic és Francis Bacon művészetéhez hasonlít. (A Wikipédia nyomán)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb