Kultúra

Így lettünk magyarok

Könyvajánló

Nagy örömmel mutatjuk be a Charta XXI. Egyesület és a SalzUng salzburgi magyar egyesület együttműködéséből készült új, fiatalos kivitelezésű, közvetlen hangnemben írt történelemkönyvet!

A fő cél a fiatalabb korosztály megerősítése a közös történelmi gyökereinkben, felidézve azokat a történeteket, személyeket és folyamatokat, amelyek kulcsfontosságúak voltak abban, ahogy itt és most együtt élünk a Kárpát-medencében és mindenhol máshol. A könyv viszont nem csak fiataloknak szól, hanem mindenkinek, akinek van kedve közvetlen stílusú írások és igényes illusztrációk segítségével felidézni a magyar történelem állomásait.

A kötet főszerkesztője Kotolácsi Mikóczy Ilona, a Charta XXI. Egyesület alelnöke, a SalzUng egyesület elnöke. A kötet történelmi törzsszövegének szerkesztője Ottlik Domonkos, a Charta XXI munkatársa, akivel egyesületünk rendezvényein és a Bonum TV képernyőjén is találkozhattak. A pedagógiai kiegészítő fejezeteket pedig Péterfi-Frank Mária állította össze.

A kötet úgy épül fel, hogy alkalmas legyen a diaszpóra magyarságának megerősítésére, de bármely magyar család számára is beszélgetésindítónak. A technológiai újdonságokra építve a rövid szövegek és a gyönyörű illusztrációk mellett QR-kódok hívják további érdekességek felé a család apraját-nagyját.

A kötetet karácsonyig bevezető, 5500 forintos áron lehet megrendelni ezen a linken

www.chartaxxi.eu

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb