Kárpát-medenceVallásVidék

A magzat keresztútja

Látogatóban a Kovács-kertben

Véget ért az egyhetes őszi szünet, amit igyekeztünk a munka mellett feltöltődésre is kihasználni. Mi még képesek vagyunk együtt utazni felnőtt gyermekeinkkel és a négy éves kisfiúnkkal is. Vakációk idején egyikünk sem vágyik külföldi utakra, örvendünk annak, ha együtt barangolhatunk a szülőföldünkön. Így jutottunk el ebben a gyönyörű október végi időben Zágonba, Kovásznára, Gelencére, a Perkő tetejére és Esztelnekre a ferences kolostorba. Most a kovásznai élményünket szeretném pár sorban és néhány fényképpel megosztani.

Népünknek bizonyára korábban is voltak bűnei és ezt vezekeljük 102. esztendeje. A mostani legnagyobb bűn a sok abortusz. A meg nem született magyar gyermekek emlékére a Pro Vita Hominis Társaság Kovásznán a Kovács-kertben hozta létre a Magzat Keresztútját. Ez a 15 állomásból álló, a krisztusi szenvedéstörténettel asszociáló keresztút felkiáltó jel kell legyen minden magyar ember számára, hiszen népünk jövője attól függ, hogy hány lelket fogadnak be a magyar édesanyák, a magyar családok.

Ezt a keresztutat nem lehet elérzékenyülés, megdöbbenés és fájdalom nélkül végigjárni. De minden magyar embernek végig kellene járnia!

Egy maroknyi sepsiszentgyörgyi közösség dr. Kovács Zita nyugdíjas gyermekorvos vezetésével minden szerdán 3 órától végigjárja ezt a keresztutat. Ritkán vannak tíznél többen, de kitartóan engesztelik a Teremtőt az elkövetett bűnökért és imádkoznak népünk gyarapodásáért.

Székelyföldön nem szabadna olyan végzős diák legyen, akit az osztályfőnöke ne vezetne végig ezen a keresztúton, de jó volna, ha felekezeti hovatartozástól függetlenül az egyházközségek lelkiségi csoportosulásai (nőszövetségek, énekkarok, ifjúsági csoportok, rózsafüzér társulatok stb.) zarándoklatokat szerveznének Kovásznára. Egy-egy családi kirándulás keretébe is beiktatható lenne ennek a különleges kegyhelynek a meglátogatása. A Magyarországról pünkösdkor Csíksomlyóra érkező zarándokoknak is egy napi programja lehetne Kovászna és környéke.

 

Emlékszem, amikor Szejkefürdőn megnyílt a Mini Erdély Park csak úgy tódultak az emberek megtekinteni a műemlékek makettjeit és az érdeklődés azóta sem lankad. Mikor fog legalább naponta egy zarándokcsoport érkezni Kovásznára, arra a helyre, ahol vezekelni lehet?

Elöljáróink azt hirdetik a magyarságról, hogy mi vagyunk a kereszténység bástyája. Vajon igaz ez?

Ha népünk valóban a krisztusi keskeny úton járna, akkor nem lenne ennyi magzatgyilkosság és morálisan nem lennénk ekkora mélységben.

Engem nem vígasztal az, hogy más népek talán még rosszabb helyzetben vannak…

Mindenkinek azt ajánlom, hogy most a Gergő fiam fényképei által járja végig ezt a keresztutat, s aki teheti személyesen is menjen el erre a kegyhelyre.

Fotó: Babafalva.hu

A Kovács-kert kapuja a Tímár utca 39/C. szám alatt mindig nyitva van, de a látogatási szándékot érdemes Zita doktornőnél jelezni, telefonszáma : (+4) 0722-716262.

Sepsiszéki Nagy Balázs

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb