CivilszféraÉletmódErdélyKárpát-medenceKultúraNéprajzSzékelyföld

Kisgalambfalva – Konferencia és kerekasztal

Megújuló Kárpát-medence

A Hagyaték Alapítvány október 6-9. között Kisgalambfalván szervezi meg a Megújuló Kárpát-medence című konferenciát. Az esemény egyik fontos témaköre a Kárpát-medence közös gazdasági, társadalmi és geopolitikai kihívásai, és azok megoldási lehetőségei.

A másik fontos témakörét az olyan nagycsaládos közéleti vezetők, vállalkozók adják, akik példát tudnak mutatni abban, hogyan fér meg egymás mellett a karrier és a nagycsalád. Akik be tudják mutatni, hogy nagycsaládban élni miért jó, hogyan segítheti ez a nemzet megújulását, miközben közösségi vezetőként is helyt tudnak állni.

A konferencia felépítése egyedi, ugyanis minden meghívott egy előadás keretében tulajdonképpen két előadást fog tartani. Egy szakmai előadást, és egyet az életútjáról, a családi vonatkozásokról, illetve a karrier-család össze-egyeztethetőségéről. Kivételt képeznek ez alól azok a meghívott szakemberek, akik a jelenlegi helyzetképet vázolják föl, illetve a családi gazdaságok kitörési pontjait mutatják be, mint például az Európai Uniós támogatások családi gazdaságokra vonatkozó kiírásait.

A rendezvény fővédnökségére Dr. Hermán M. Jánost, zwollei lelkészt kérték föl, aki feleségével a Holland királynő kérésére Ceausescu diktátor külön engedélyével házasodhatott össze. Hatodik gyermekük születése után a zaklatások elől Hollandiába menekültek. A változások után hazatérve, több fronton segítették az erdélyi magyarságot, jelenleg újra a hollandiai magyarokat igyekeznek összefogni… Tovább

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb