Élet-módPublicisztika

Áramlat és áramlás

Sebestyén Péter jegyzete

Áramlik a pénz, a fegyver, a munkaerő, a falusi lakosság városra, a levegő, a gáz, a víz, áramlik a sok szellemi méreg és vírus – főleg Amerikából hozzánk –, és áramlik az áramlat. Lüktet a vér az erekben, egyenletesen, sodró erővel, sebesen. Közben áramlik a déli, az északi, a ’nabukkó’-, a török-, az orosz gáz. Jaj, bocs, az nem. Megáll a világ. S megáll az európai ész.

Takaréklángon kezd működni az unió gazdasága. Mert nincs, vagy szűkön az energia. Nincs fűtés. Mert a napkollektorok is hibernálnak télen. Mert kezd kihűlni a normalitás. Mert hidegek az éjszakák. És a világ összes tankhajója nem lenne képes annyi amerikai palagázt szállítani, hogy az európai fogyasztóknak elég legyen. És Amerika – mármint az USA – még arra is képesek volt, hogy felrobbantsa a még be sem indított északi vezetéket. Négy helyen. Egy időben.

A ‘Kingfish’ – Fotó: Auvac.org

Ha igaz a hír, épp akkor, tiszta véletlenül arra cirkált egy amerikai hadihajó két fregatt kíséretében, és kilőttek egy Rermus-600-as továbbfejlesztett víz alatti drónt (műszaki kódjele: MK 18 MOD-2, beceneve ‘Kingfish’, vagyis: királyhal), hadd váltsák be januári ígéretüket, mely szerint minden úton-módon meg fogják akadályozni, hogy az oroszok gázt küldjenek a vezetéken Németországnak.

Fotó: Auvac.org

Jó sokszor elárulták magukat az amerikaiak ahhoz, hogy ne higgyünk világuralmi jelszavaiknak. Ahogy kísérleteztek a vírusokkal, ahogy felvásárolták az ukrán földeket, ahogy háborút szítottak a világon mindenütt, úgy itt is tetten érhető, hogy feláldozzák az ukrán népet az érdekeikért. És ehhez mi, a ‘bölcs’ Európa asszisztálunk. Csak a Nagy Testvér nehogy megharagudjék ránk, s kivonja térségünkből NATO-katonáit. Mert akkor mi lesz velünk?…

Megjavíthatók a megrongált tengeri gázvezetékek

Szóval áramlik az agyunkba a sok hír és álhír, a lelkünkbe áramlik a sok szenny, hazugság, és nem várjuk a telet, mert az áramtermeléshez is gáz kell, fát nem szabad vágni, mert a klímaszakértők beperelnek. Békéről ne álmodozzunk, mert az agressziót jó sok fegyverrel meg kell torolni. Tárgyalni meg nincs akivel, mert Putyinnak már vagy három dublőre meghalt, ő meg nem alázkodik le ‘Zseléhez’, aki lassan a fél országát már elszínészkedte.

S a bárányok hallgatnak. Vagy épp imádkoznak. Csakhogy a hitetlen, pénzimádó hatalmi elit számára ez gyengeség. Kihasználható, manipulálható csürhe, alja népség vagyunk a szemükben. Legföljebb fogyasztó, aki most ügyesen fogja csak vissza magát. Ne legyen olyan, amilyenné eddig nevelte a rendszer.

Eddig tartott az ipari forradalom. Most elérkezett a falanszter. Demokrácia már nem létezik, csak a minimálbér takaréklángján rabságban tartott tömeg. A kényelmi szint nadrágszíján húzzon beljebb egy-két lyukat, mert nagy tél lesz!

Honnan lehet ezt tudni? Onnan, hogy az emberek vágják a fát. Halomba. Aprítják, hogy kicsi helyen elférjen. S rakják rakásba. Hogy fújja a szél. Szárítsa az áramlat. Ez is olyan flow-érzés?… Az ember szívét átjárja a melegség.

A globalizmus máglyarakása alá is egyszer már be lehetne gyújtani. Csak nem az öröm, a megelégedettség, a boldogság- élmény nyomán, hanem inkább amiatt, hogy kitört belünk az elfojtott igazságérzet, a béke, a szeretet, az őszinteség utáni vágy, amelyet épp most az újabb jelenségek és kiüresedett szólamok hoztak felszínre.

El kellene nekünk is zárnunk a gonosz ígérgető, incselkedő, hazudozó sugdolózásainak csatornáit. Fel kelleni számolnunk azokat a belső vezetékeket, amelyeken mostanig ömlött a bűnös gáz, amely megölte, eltorzította lelkünket.

Ki kellene mennünk újra a világosságra a mesterséges fényből. És magunkhoz ölelni Istent. Megnyitni az Ő „csatornáit”, hogy áramoljon belénk a kegyelem ereje. S akkor azt is megtudnánk – ahogyan Assisi Szent Ferenc is tette annak idején –: hogyan lehetnénk a béke eszközei?!…

A szerző római katolikus pap, Csíkszenttamás plébánosa. Személyes honlapja:


Kapcsolódó

Műszakilag megvalósítható az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 gázvezeték megrongált csöveinek javítása

Nem lesz olcsóbb a földgáz Romániában

Fotó: Energia.ro

A svéd hatóságoknak bizonyítékaik vannak arra, hogy robbantások történtek az Északi Áramlatnál

Több mint nyolcvan éves dokumentumok – ma sem egyértelmű, hogy melyik állam bombázta a felvidéki várost, viszont ez a légi incidens elég volt ahhoz, hogy Magyarország a németek oldalán belépjen a II. világháborúba.

Kassa bombázása 1941. június 26-án

Adalékok a rejtély megértéséhez

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb