KözéletKultúrapolitika

„God Save The Queen”

A Fili is ünnepelt

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia fát ültetett II. Erzsébet brit királynő platina jubileumi és születésnapi ünnepségének alkalmából. 2022. június 3-án a londoni Szent Pál-katedrálisban, hálaadási istentiszteleten ünnepelték II. Erzsébet királynő platina jubileumát.

A népes előkelő közönségben a brit királyi család szinte minden felnőtt tagja jelen volt, kivéve néhány jeles személyt, például Andrew herceget, akinél koronavírusos fertőzést mutattak ki az orvosok. Őfelsége, II. Erzsébet királynő – szintén egészségügyi okoból maradt távol – , a Windsori kastélyban a televízió képernyőjén követte az eseményeket.

Ez a felvétel azokat a pillanatokat örökíti meg, amikor a „God Save The Queen”-t, a nemzeti himnuszt éneklik királynő trónralépése 70. évfordulója alkalmából.

Másnap, június 4-én, a koraesti órákban a királynő néhány családtagjával együtt megjelent a Buckingham-palota erkélyén és személyesen köszöntötte az egybegyűlteket:

Visszatérve a Szentegyházi Gyermekfilharmóniára: két évvel ezelőtt a járvány miatt hiusult meg az angliai turnéjuk, amelynek újraszervezését már elkezdte az együttes vezetése.

Bízzunk benne, hogy hamarosan a szigetország híres előadótermeiben csendülnek fel a székelyföldi gyermekhangok!

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb