CivilszféraÉletmódÉpítészetKárpát-medenceKultúraSzékelyföld

Hamarosan bemutatkozik az első városi SICVLICVM!

Lassan, de biztosan terjed az eszmeiség, erősödik a társaság

Amint arról a közelmúltban beszámoltunk, az Élő Székelyföld Egyesület és Munkacsoport arra törekszik, hogy – lehetőség szerint – minél több településen felhívja a figyelmet a népi építészet értékeire, és bevonja a különböző házak, objektumok, intézmények tulajdonosait vagy üzemeltetőit ebbe a zárt, értéket lépviselő és folyamatosan bővülő, erősödő társaságba.

Most Székelyudvarhelyen haladunk előbbre, és amint azt megírtuk a www.aszekelyhaz.ro honlapon, a kidolgozott alapelvek szerint gyűjtjük magunk köré az embereket és a házakat.

Legközelebb Nagyámos Ildikó bennvalójában tartunk SICVLICVM-avatót. Plakettet helyezünk ki, emléklapot adunk át, és megtartjuk a házismertetőt. Erre az eseményre 2022. március 10-én, csütörtökön 11.00 órakor kerül sor (Székelyudvarhely, Rózsa u. 90/D.).

Kötelező újdonság minden partnernél: hozzon magával még egy házat! Ajánljon a figyelmünkbe olyan épületet, amely méltó a besorolásra, s amelynek olyan a tulajdonosa, hogy beáll ebbe a klubba és szerepet vállal az értékszemléletünk népszerűsítésében.

Nagyálmos Ildikó felvételei

Simó Márton


Rólunk írták 

Fejlődés vagy rombolás a hagyományok meg nem őrzése?

 

Az építkezés nem magánügy! 

 

Ordító kapuk

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb