ÉletmódKultúra

Székelyudvarhely – Betett a koronavírus a Magyar Kultúra Napjának

Programok maradnak el

Pénteken még meg lehett tartani a Haáz Rezső Múzeumban a Maszelka-emlékkiállítást, a Furcsa pár 19.00 órakor kezdődő előadása Tomcsa Sándor Színházban is elmaradt; színtén betegség miatt voltak kénytelenek törölni Borsos Edith operaénekes és Sántha Huba zongoraművész, a Városháza Szent István termében meghirdetett koncertjét. Ugyancsak a szombatra, január 22-ére tervezett Hozz rá víg esztendőt című gálaműsor is.

Az intézmények fenntartója, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a koronívarusos fertőzések gyors emelkedésével indokolta az óvatosságot.

Gócpont a Kórházban

Megtelt a Székelyudvarhelyi Városi Kórház intenzív terápiás osztálya, jelenleg a belgyógyászati osztályon van a legtöbb koronavírusos eset – olvasható az Agerpres hírügynökség jelentésében.

A belgyógyászaton 14 alkalmazottnál és 14 páciensnél igazoltak koronavírusos megbetegedést, a belgyógyászati osztályt izolálták, és folyamatosan tesztelik mind a betegeket, mind a személyzetet. A kontaktszemélyeket már beazonosították, mondta el az Agerpresnek Zörgő Noémi, a kórház sajtószóvivője.

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 178 új megbetegedést igazoltak Hargita megyében 871 elvégzett teszt eredménye alapján. A fertőzöttségi ráta tegnap elérte a 3,80 ezreléket a megyében, a székely anyavárosban pedig a 3,16-ot.

Élő Székelyföld Egyesület

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb