CivilszféraKultúra

9. Savaria Filmszemle

Pályázati felhívás

A SAVARIA Filmakadémia Egyesület 2022. május 11-13. között szervezi meghirdeti a 9. Savaria Filmszemlét. Az idén az építészet, a formatervezés és a kulturális örökség tárgykörei képezik a tematikus kategóriákat.

A szervezők rövid és egészestés dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő, valamint kisjátékfilmeket várnak. Tartalmukat tekintve a kiírt témakörökhöz köthető kiemelkedő személyiségeket bemutató portrékat, közösségeket, irányzatokat, a Kárpát-medence tájegységeinek jellegzetességeit bemutató filmeket fogadnak. Fontos szempont, hogy az érték- és hagyományőrzés mellett a jelenleg is zajló kulturális/művészeti változások és irányzatok is helyet kapjanak a szemlén.

Külön kategóriában értékeli a zsűri a diákfilmeket, a felsőoktatásban tanuló hallgatók kísérleti és vizsgafilmjeit!

Kategóriánként az első három helyezett filmalkotás pénzdíjban részesül, valamint különdíjakat is kiosztanak.

Beküldési határidő: 2022. február 28. 23:59.

A szemle ideje alatt egy szakmai konferenciát, és egyéb programokat is szerveznek, melyek részletes programját a későbbiek során közlik.

A 9. Savaria Filmszemlére nevezni a www.savariafilmszemle.hu internetes oldalon található pályázati űrlap helyes kitöltésével lehet. A filmszemle levelezési e-mail címe: savariafilmszemle@gmail.com
További információ kérhető a (+4) 06-20-549-5200-as telefonszámon.

www.savariafilmszemle.hu

ÉSZM-információ

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb