CivilszféraEUKárpát-medenceSzékelyföld

Érvényes a nemzeti régiók érdekében indított kezdeményezés

Magyarország a hetedik állam, ahol megvalósult a kért határérték

A Nemzeti Választási Bizottság kedden, 2021. november 3-án hivatalos levélben közölte a  Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért elnevezésű európai polgári kezdeményezés szervezőivel a 45/2021 számú határozatát, amely a fenti kezdeményezés támogatására Magyarországon gyűjtött nyilatkozatokból 774 441-et nyilvánított érvényesnek. Ezzel a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és szövetségesei által indított polgári kezdeményezés teljesítette a 2011/211 és 2019/788 (EU) rendeletekben előírt kritériumokat.

November 3-ától tehát hivatalosan is sikeresnek lehet nyilvánítani a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezést. További részletek ITT olvashatók.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke – Fotó: MTI

Az SZNT elnöke az MTI-nek elmondta: ezzel a polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének mindkét érvényességi feltétele teljesült.

Az Európai Unió tagállamainak az illetékes hatóságai több mint egymillió aláírás hitelességét ismerték el, és hét tagállamban: Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Írországban, Belgiumban, Spanyolországban, és Litvániában hitelesítettek a küszöbértéket meghaladó számú aláírást.

Az MTI jelentése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb