képzőművészetkiállításKultúra

A Művész Műterme

Nagyvárad - Római Katolikus Püspöki Palota

A képzőművész és műterme közötti finomszövetű kapcsolatra hívja fel a figyelmet A Művész Műterme címmel nyíló kortárs képzőművészeti kiállítás, ahol Románia legkiválóbb képzőművészeinek segítségével az alkotómunka intimitásába nyerhet bepillantást a látogató. Abba a mikrouniverzumba, ahol a műalkotás a gondolat erejéből tárgyi kifejezést nyer, egy olyan miliőbe, amely inspiratív módon hat e gondolat megszületésére és dédelgetve, életre hívja azt.

A kiállítás kurátora, a művészettörténész-galériavezető, Sorina Jecza, a román kortárs képzőművészet legnagyobb támogatója és ismerője. Évtizedek óta azon munkálkodik a Triade művészeti alapítvány élén, hogy hazai és nemzetközi viszonylatban ismertté tegye ezt a rendkívül gazdag és értékes szegmensét a hazai képzőművészetnek.

Nagyváradon ezúttal 13 olyan művész műteremkapcsolatából kapunk ízelítőt, akik nemzetközi porondon is a legnagyobbak közé számítanak. Marius Bercea, Oana Fărcas, Ion Grigorescu, Jakobovits Márta, Tincuta Marin, Ana Maria Micu, Ioan Aurel Muresan, Paul Neagu, Dan Perjovschi, Marilena Preda-Sânc, Cristian Sida, Ujvárossy László és Ujvárossy Kerekes Gyöngyi másmás alkotói közegből – festészet, fotográfia, installáció, média irányából– rezonálnak a műterem témára.

Ebbe a különleges univerzumba invitálják Várad műértő közönségét és az odalátogatókat.

A kiállítás augusztusig látogatható.

Az Erdélyi Művészet közlése nyomán

 

www.erdelyimuveszet.ro

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb