Kultúra

Nosztalgiakoncert a Madarasi-Hargitán – A Cseh Tamás-Bereményi Géza dalok felmelegítették a lelkeket

Nagyálmos Ildikó írása

A szűnni nem akaró, szakadó eső és hideg ellenére sokan vállalták, hogy részt vesznek a Madarasi-Hargitán megszervezett Cseh Tamás-emlékkoncerten, ami – ha csak egy pillanatra is – sokak fiatalságát hozta vissza.

Esőkabátban, bakancsban, gumicsizmában érkeztek a nosztalgiázni vágyók a Madarasi-Hargita sípályáján felállított színpad elé, ahol Orbán Ferenc (ének, gitár) és Gyergyai Szabolcs (billentyű, basszusgitár) a huszonöt évvel ezelőtti emlékezetes Cseh Tamás-koncert dalait „rekonstruálta”. A Hagyományőrzési Forrásközpont vezetői a rossz idő ellenére végig kitartottak amellett, hogy végül mégis megszervezzék a koncertet.

A Forrásközpont vezetője, Bartalis Izabella a koncert előtt elöljáróban elmondta: mindannyian azért jöttek el, mert huszonöt évvel ezelőtt, 1996. június 15-én ugyanitt, a Madarasi-Hargitán, a Súgó pálya szélén koncertezett Cseh Tamás egy szál gitárral a kezében.

– Azok közül, akik akkor itt voltak, bizonyára sokan itt vannak ma is velünk. Mély tisztelettel adózunk Cseh Tamás emléke és Bereményi Géza szövegíró előtt, és fontosnak tartottuk ezen a kerek évfordulón megemlékezni. Ehhez szükségünk volt Orbán Ferencre, aki vállalta a Cseh Tamás dalainak előadását. Ezek a dalok a lelkünk mélyére hatnak, a Hargita pedig egymagában is elragadó hely – mondta Bartalis Izabella.

Orbán Ferenc és Gyergyai Szabolcs kiváló műsora felmelegítette a fázó rajongók lelkét, akik az ernyők, ereszek alatt állva hallgatták és énekelték Cseh Tamás mai napig népszerű, tartalmas és sokatmondó dalait.

A szerző felvételei

Tekintse meg Szabó Károly vidófelvételét!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb