Kultúra

Gyarapodott a Gereben ruhatára

Csak legyen megfelelő alkalom a bemutatkozásra

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban működő Gereben Néptáncegyüttes számos városi és környékbeli kulturális esemény rangját képes emelni, amikor a helyzet azt lehetővé teszi. Több tájegység népi táncaiból évi rendszerességgel állítanak össze műsoros esteket. A tanévkezdés előtt is megtartották az immár hagyományos csapatépítő edzőtáborukat Zeteváralján. Most Hargita Megye Tanácsának támogatásával újabb viseletdarabokkal gyarapodott a kelléktáruk – közölte szerkesztőségünkkel Laczkó György igazgató.

Laczkó György felvétele

„Volt már mezőségi, kalotaszegi, vajdaszentiványi, széki, szenterzsébeti, siklódi, cigány viseletünk, és most a megye által indított támogatási program keretében beszerezhettünk négy pár új női székely csizmát is. Reméljük, hogy mielőbb, ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi, újabb előadások keretében használhatják ezeket táncaik közben a Gerebenesek” – mondotta az igazgató.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Hirdetés

Élő Székelyföld Munkacsoport

Civil szervezet, amely székelyföldi értékőrzéssel és értékteremtéssel foglalkozik. A falu iránt elkötelezett értelmiségiek laza csoportosulása és fóruma.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb