képzőművészetkiállításKultúra

SEPSI 100 – Hétvégi tárlatvezetés

Székelyudvarhely

A Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében nyílt meg, és január 19-től látogatható a Kossuth Lajos utcai Képtárban Sepsi Lajos székelyudvarhelyi festőművész nagy gonddal, erős színekkel megfestett olajképeit és néhány plasztikáját tartalmazó tárlat. Figyelemre méltó a táj sajátos szépségeinek megismerésére, a vidék emberi vonásainak tanulmányozására vállalkozó alkotó kiváló karakterérzéke, rendkívüli lélekrajza, erőteljes ecsetkezelése.

„Sepsi Lajos korosztálya egyik legtehetségesebb alkotója volt, ezért is köszönettel tartozunk mindazoknak, akik a tulajdonukban levő műveket a kiállítás idejére kölcsönadták és hozzájárultak az képzőművészhez méltó megemlékezéshez” – írják a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Képtárának munkatársai. „Törekvésünk, hogy a Sepsi Lajos művészetét megismerni kívánó közönség számára elérhetővé tegyük a SEPSI 100 ünnepi tárlatot, ezért időszakosan, hétvégi szakmai tárlatvezetést biztosítunk az érdeklődő közönség számára.”

Tekintse meg munkatársunk, Farkas Antal videófelvételét:

Az első ilyen alkalomra február 18-án, szombaton 11 és 13 órai kezdettel kerül sor. A tárlatvezetést a kiállítás kurátora, Lőrincz Ildikó művészettörténész tartja a Kossuth Lajos utcai Képtárban.

A hétvégi tárlatvezetésen való részvétel belépődíja: 5 lej.

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb