KultúraSzépirodalom

Székelyudvarhely – Bálint Tamás könyvbemutatója

A szerzőnek új verseskönyve jelent meg a KMTG gondozásában

A székelyudvarhelyi születésű Bálint Tamás (1985) a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen szerzett oklevelet közgazdaságtanból. 2003 óta közöl erdélyi és magyarországi irodalmi folyóiratokban, antológiákban. Első kötete 2007-ben jelent meg a kolozsvári Erdélyi Híradó gondozásában, A pap leánya, birtokostul címmel.

Ugyanennél a kiadónál, 2011-ben a Visszaút a fekete folyón című verseskönyve, a 2015-ös év végén pedig a Lávsztori című elbeszélő költeménye, ezt követően újabb kötete Hibalista címmel jelent meg Budapesten, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány (KMTG) jóvoltából.

Bálint Tamás: Szennyes. Előretolt Helyőrség Íróakadémia, Budapest, 2021. Nagy Sándor Zoltán illusztrációival. Ára 3500 HUF/ 50 RON

Idén azonban „szennyest borogat”: Hexameterek 2021-ben? Hiába dolgozik közgazdászként Bálint Tamás, ezt most talán elszámolta – igazolják a kritikusok. Mégis, ítélkezzen az olvasó: vajon Ágnes asszony térben és időben csak sejtetett története itt és most érvényes lehet? Kijátszható a predesztináció, leküzdhetők a babonák, előítéletek? De vigyázzon is ítélkezés közben kedves olvasó, mert könnyen lehet, hogy a Macondo utca esete magával rántja a mélybe!

Bálint Tamás Szennyes című kötetének könyvbemutatójára 2021. december 17-én, 18.00 órától a Művelődési Házban kerül sor. Beszélgetőpartner Kelemen Endre.

A részvételhez ITT lehet regisztrálni!

A 12 év fölötti személyek kizárólag a következő névre szóló dokumentumok valamelyikének felmutatásával léphetnek be: kóddal ellátott oltási igazolás (telefonos formában is), a fertőzésen való átesésről szóló igazolás.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb