CivilszféraKultúraRomániaSzékelyföldTörténelem

„Nem vagyunk a meghátrálás emberei!”

A "Tiszta kezekkel Székelyudvarhelyért Mozgalom" adományokat gyűjt a polgármesternek

Felháborító, hogy a megye prefektusa immár rutinszerűen bírságolja Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét, amiért minden március 15-én nemzeti jelképeinkkel díszítteti a város utcáit. Az idei 5000 lejes pénzbüntetésről tudomást szerezve, ezennel gyűjtést kezdeményez a „Tiszta kezekkel Székelyudvarhelyért Mozgalom”.

Ugyanakkor egy széles körű összefogást szorgalmazva üzeni az illetékeseknek: „NEM VAGYUNK A MEGHÁTRÁLÁS EMBEREI!”

2021. március 22-én, hétfőn 9.00 órától gyűjtődobozt helyeztek ki a Városháza tér 6. szám alatt működő Harmónia Cukrászdában, és tisztelettel kérnek minden székelyudvarhelyi, valamint környékbeli lakost, hogy lehetősége szerint támogassa az akciót.

Az adománygyűjtő-dobozt 2021. március 26-án, pénteken délután nyilvánosság előtt fogják kibontani, és több közéleti szereplő, helyi vezető részvétele mellett, ezek aláírásával jegyzőkönyvezik, majd elhelyezik a Mozgalom számlájára, hogy onnan utalhassák a büntetést a megfelelő helyre.

Az esetleges fennmaradó összeget jótékony közösségi akcióra szeretnék fordítani.

Az összegyűlt pénzről, valamint a büntetés értékét meghaladó összeg felhasználásáról a lakosságot a médián és saját közösségi felületeken keresztül tájékoztatják.

Mutassuk meg, hogy semmilyen eszközzel nem lehet megfélemlíteni közösségünket! Mutassuk meg, hogy kitartunk nemzeti ünnepeink megünneplésének joga mellett! Mutassuk meg, hogy a mostoha körülmények dacára is kitartunk nemzeti jelképeink szabad használatának joga mellett!

Címkép: Simó Márton felvétele

A Tiszta Kezekkel Székelyudvarhelyért Mozgalom közlése myomán

Kapcsolódó

Zászlóbírság Székelyudvarhelyen

Magyar zászlókat rakott ki március 15-én Sepsiszentgyörgy polgármestere, megbüntették érte

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb