Élet-módKultúraZene
Kiemelt

Cseh Tamás-emlékkoncert a kertben

Nagyálmos Ildikó kezdeményezése saját berkekben

Egy éve írtuk, hogy nosztalgiakoncertet tartottak a Madarasi-Hargitán, arra emlékezve, hogy huszonöt évvel azelőtt történt ugyanott az a találkozás, amikor Cseh Tamás egy szál gitárral állt ki a nagyszámban érdeklődő közönség elé s Súgó-pálya tövében. Tavaly is Orbán Ferenc és Gyergyai Szabolcs közreműködésére volt szükség, akik sikerrel rekonstruálták az 1996-ban elhangzott repertoárt.

A múlt évben azonban a koronavírus-járvány miatti korlátozások még a szabadtéri rendezvényeket is kordába terelték, különböző felső határokat szabtak meg az előírások, hogy ne legyen ötszáz vagy ezer főnél nagyobb tömeg egy adott helyen, s tartsanak távolságot egymás között az emberek. Ráadásul az időjárás is beavatkozott, mert hűvös, esős idő volt aznap délután, úgyhogy csak nehezen – inkább a mindere elszánt – népek tudták élvezni a koncert-fílinget.

Orbán Ferenc és Gyergyai Szabolcs

Most azonban Nagyálmos Ildikó kolléganőnk gondolt egy merészet és nagyot, s meghívta a saját kertjébe az Orbán-Gyergyai duót, hogy ismételjék meg a tavalyi koncertet. Nem csupán a maga örömére, hanem rokonait, barátait, kollégáit, szomszédait is elhívta, akik így együtt örvendhettek és idézhettek emlékeket a péntek este megszervezett adhoc jellegű előadáson. Ezúttal az időjárás is kedvezett.

A szerző felvételei

Simó Márton

Farkas Antal barátunk videót készített. A felvétel segíti az est hangulatának a felidézését:

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb