CivilszféraÉlet-módKultúra

28. Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum

Útvesztők és labirintusok

Idén a 28. kiadásához érkezett a Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum, amely Útvesztők és labirintusok címmel július 31. és augusztus 11. között a kászoni Tiszás patak torkolatánál zajlik a megszokott programmal. A minimalista jellegű természeti környezetben megszervezett sátortáborról részletek találhatók és a bejelentkezés is lehetséges a  www.minimumparty.org címen.

A 28. Minimum Party alkotótábor témája a bonyolultság és a kilátástalanság ellentéte lesz, de arra a kérdésre is megkereshetik a választ a résztvevők, mi volt előbb, a labirintus vagy az útvesztő? A következő tíz műhelybe várják az alkotni vágyó résztvevőket: zeneműhely (Márkos Albert – Budapest és Miquèu Montanaro – Franciaország); vizuális műhely (Balázs Péter – Eger); filmesműhely (Vörös T. Balázs – Sepsiszentgyörgy); fotóműhely (Fekete Zsolt – Marosvásárhely); mozgásszínház-tánc műhely (Szabó Ildikó Ágnes – Budapest); építészműhely (Rab Sarolta – Budapest); íróműhely (Láng Orsolya – Budapest–Marosvásárhely); filozófiaműhely (Pálfalusi Zsolt – Budapest); kézműves (kerámia) műhely (Nagy Abigél – Marosvásárhely); Élboy kísérleti színház műhely (Szabó Attila – Miskolc). A délelőttönként és koradélután működő műhelyek mellett esténként a tábori művészeti szakmai fórum előadásaira kerül sor.

Az 1996 óta folyamatosan működő összművészeti rendezvény szervezője a Minimum Party Társaság, 2024-ben a támogatók: a Nemzeti Kulturális Alapprogram (Budapest), Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány (Kolozsvár). Partnerek: Kászonaltíz Polgármesteri Hivatala, Dr. Lukács Mihály Általános Iskola (Kászonaltíz), Tuzson János Általános Iskola (Kászonújfalu). Médiapartner: Román Televízió Magyar Nyelvű Adása.

A kísérletező szelleme és az összművészeti próbálkozások támogatását, a természet-művészet felkarolását és a művészeti közösségépítés szempontját előtérbe helyező rendezvényen való részvételre jelentkezni lehet a fenti honlapon, illetve a Kászonaltíz melletti helyszínen 2024. július 31-én.

Jó kísérletezést mindenkinek a huszonnyolcadik Minimum Party-n!

A fotók az egyesület archívumából valók

www.minimumparty.org

 

 

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb