ErdélyKultúra

Marosvásárhely – A megszokott helyen, valóságos olvasókkal és vásárlókkal

Az erdélyi kultúra hagyományos és rangos eseménye

November 10-e és 13-a között tartják a 28. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt a nemzeti színház előcsarnokában. A nemcsak erdélyi, de kárpát-medencei léptékben mérve is különös jelentőséggel bíró könyves szemle két rendhagyó kiadáson van túl, hiszen 2020-ban online formában, tavaly pedig „hibrid felállásban”, számos szigorítás mellett szervezték meg. Idén azonban teljes pompájában tér vissza eredeti helyszínére a marosvásárhelyi könyvünnep. 

 „A pandémia két éve nem törte meg a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár közel három évtizedes történelmét” – jelentette ki Káli Király István, az esemény főszervezője. A Romániai Magyar Könyves Céh elnöke felidézte, hogy szinte valamennyi könyvkiadó pozitívan fogadta a vásáron való részvételre a felkérést.

Az idei könyvvásár mottója: „KÖNYVBEN UTAZUNK” – a teljes program ITT tekinthető meg!

A közszemlére tett „levelek” mindenike ugyanis kortörténet a javából. Amennyiben picit is ismerős az 1960 és 1989 közötti időszak, Székely János irodalmi munkásságának a tanulmányozása nélkül is lenyűgöző az, ahogyan barátságosan, diplomatikusan és nem egyszer kíméletlen kritikai vénával javasol javítást vagy épp kerek-perec leírja, hogy egy adott vers miért nem közölhető – Fotó: Vasarhely.ro

Az MTI és a Népújság közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb