CivilszféraEgyházFotóművészetKultúraUtazásVidékVilág

Oszd meg az utad!

A rurAllure fotópályázata

A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet Európai kulturális- és zarándokútjaira, az azok mentén lévő örökségekre, az általuk képviselt kulturális értékekre és a hozzájuk kapcsolódó hagyományokra, valamint a hosszú távú gyaloglás és biciklizés közös élményére. Az évente többezer túrázó és zarándok által bejárt utak a lassú turizmus célpontjai, ami a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot hangsúlyozza.

A fotópályázat a lassú turizmusban érdekeltek megtartó közösségének építését és a történelmi utakon átélt élményeket helyezi a középpontba. A verseny lehetőséget biztosít a kreativitásra és a zarándok-tapasztalatok megosztására, ezzel párbeszédet indítva a lassú turizmus és a vidék újrafelfedezésének témájában.

A verseny a rurAllure konzorcium által került megszervezésre, a spanyol Vigoi Egyetem koordinálásával. A rurAllure egy európai projekt, amit az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és fejlesztési program keretében a 101004887-as számú támogatási megállapodás alapján finanszíroz.

A fotópályázatra azon zarándokok és turisták jelentkezését várják, akik vagy tervezik bejárni az itt felsorolt történelmi utak valamelyikét, és megosztanák az útjuk során készült képeket: Via Francigena, Via Romea Strata, Via Romea Germanica, Szent Jakab-út / El Camino, Szent Olaf-út – zarándokutak Trondheim irányába Norvégián, Dánián és Svédországon keresztül – The Ways to Csíksomlyó / the Way of Holy Mary / Via Mariae / Mária Út.

Az élményeket, tájképeket és kulturális örökségeket megörökítő fotókat egy poszt (nem történet!) formájában közösségi oldalon (Facebook, Twitter, Instagram) a @rurAllure megjelöléssel és a #rurallure címkével ellátva lehet benevezni. A verseny hashtag-jét használva a részvevők hozzájárulnak képeik nem kereskedelmi célú használatához.

Értékelés

A bírálók a rurAllure igazgatótanácsából kerülnek ki, akik kiválasztják az általuk legszebbnek ítélt fényképeket és posztokat minden útvonalhoz. Külön díjazásban részesítik azon versenyzőket, akik a legtöbb képet osztották meg közösségi oldalukon, ahogy azon szerzőket is, akik a leginspirálóbb posztokat készítették.

Szabályok és elbírálási szempontok

• A rurAllure projekthez tematikában és céljában való kapcsolódás
• Kreativitás és művészi eredetiség; a fénykép minősége
• Előnyt jelent rövid kísérőszöveg, melyben meg van jelölve a helyszín, személyes zarándoktapasztalatokat, utazási tippeket és benyomásokat oszt meg a résztvevő
• Saját képnek kell lennie, amit a zarándok/turista maga készített, mialatt bejárta a fent felsorolt utak egyikét vagy annak egy részét
• A beküldött képek száma.

Díjak

Speciális túrafelszerelés.

További részletek ITT olvashatók!

A fotók az Erdélyi Mária Út archívumából valók

Az Erdélyi Mária Út közlése nyomán

 

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb